6. helmikuuta 2020

Viiriäistä ja viikunaa


Tämä annos ideoitiin ja toteutettiin jo viime syksynä viikunoiden ollessa parhaimmillaan. Viiriäinen saatiin lahjaksi ja pohdiskelun jälkeen päädyin yhdistämään sen maa-artisokkaan, salviaan ja savupekoniin.

Viiriäisestä oli valmiiksi poistettu luut, joten valmisteluiksi jäi vain rintafileiden ja koipien leikkaaminen erilleen sekä koipiluun siistiminen. Maustetaan valmiit palat suolalla. Paistetaan kuumalla pannulla salviaöljyssä nopeasti niin, että nahka on kullanruskea ja rapea ja sisus vielä hieman pinkki. Viiriäisen rääppeistä keitetty nopea liemi, jota lisätty annokseen lopuksi.

Maa-artisokkapyre: Maa-artisokat paahdettaankuorineen ja sitten soseutetaan. Pyre siivilöidään, lisätään hieman kermaa ja voita. Maustetaan suolalla.

Viikunat leikataan puoliksi ja puolitetaan vielä lohkoiksi. Paistetaan pannulla, kunnes ovat hieman karamellisoituneet.

Salvian lehdet paistetaan nopeasti öljyssä, kunnes ovat rapeita.

Savupekoni paloitellaan pieneksi ja paistetaan pannulla rapeaksi.

Salvia-öljy: Uutto tehty Isi-sifonissa. Rypsiöljy ja salvian lehdet annetaan olla yhden kaasupanoksen latauksella puolisen tuntia.

Viimeistellään annos viiriäisliemellä sekä pienellä määrällä salviaöljyä.

Mutta mistä saisi suomalaista viiriäistä? Ei ole tätä herkkua kaupoissa näkynyt kuin pakastealtaassa kaukaa tuotuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti