29. helmikuuta 2020

Naudan hanger steak, misoa ja sieniä


Hanger steak: Suolattu ja hierottu pintaan vaaleaa misoa. Sous videssä 55 asteessa 4 tuntia. Pinnat viimeistelty pannulla ja leikattu lihassyiden vastaisesti.

Sienet: Aasialaisten sienien lajitelma haettu etno-kaupasta. Paistettu simppelisti pannulla voissa ja maustettu suolalla

Marinoidut retiisit: Pilkotut retiisit marinoitu yön yli riisiviinietikasta, sokerista ja suolasta kiehautetusta liemessä (6 osaa, 3 osaa, 1 osa - suhteet suurinpiirtein vastaavat kuin sushiriisin maustamiseen)

Misovoiemulsio: Nopeasti pienessä kattilassa kasattu vaaleasta misosta, vedestä ja vähän kerrallaan lisätystä voista. Emulsio rikkoutui ennen lautaselle päätymistä ja seuraavaan erään korvasinkin sen misovoilla, joka toimi melkein paremmin ja oli huomattavasti helpompi tehdä (huoneenlämpöistä voita + misoa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti