13. helmikuuta 2020

Naudan entrecote ja lanttua

Kokonainen luomu naudan entrecote oli tarjouksessa, joten siitä se ajatus lähti.

Entrecote trimmaukseen ja pihveiksi. Kaksi pihviä heti käyttöön ja loput vakumoinnin kautta pakkaseen.

Karamellisoitu lanttupyre: tätä metodia käytin edellisen postauksen porkkanakeitossa. 500 g lanttua siis tikuiksi, voin (n 110 g), suolan ja ruokasoodan (2,5 g) kanssa painekeittimeen 23 minuutiksi. Valmiit lantut sauvasekoittimella pyreeksi. Ohennusta ei tarvinnut, pyreestä tuli koostumukseltaan juuri sopiva ja sileä.

Paahdetut fenkolit ja sipulit: fenkolit paloitellaan kohkoiksi ja poistetaan hieman kovaa kantaa (lohkon täytyy pysyä kuitenkin kasassa). Salottisipulit puolitetaan ja kuoritaan. Paahdetaan pannulla hitaasti silloin tällöin käännellen, jotta pinta saa kauniin värin ja sisus kypsyy.

Entrecote: Reilu suolaus hyvissä ajoin ennen paistoa. Paisto tulikuumalla pannulla käännellen n. 30 sekunnin välein. Lopuksi pannulle nokare voita, jolla valellaan pinnat. Annetaan levätä ennen viipalointia.

Viipaloitu liha kasataan lanttupyreen päälle ja asetellaan vihanneksi lihan reunoille. Makuyhdistelmä oli yllättävän toimiva. Kärsin ehkä jonkinlaisesta ala-asteelta lähtöisin olevasta lanttukammosta, jonka synnytti raaka, kuiva lantturaaste, jota lisukesalaatiksi kutsuttiin. Karamellisointi tekniikalla tehty pyre oli edelleen voimakkaan lanttuista, mutta hieman makeampaa ja pehmeämmän makuista. Jokin kastike olisi ehkä vielä täydentänyt annoksen makumaailman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti