17. helmikuuta 2020

Nieriää, paksoita ja vihreää nahm jim -kastiketta


Nieriä: suolaus ja nopea paisto pannulla

Paksoi: Paisto pannulla hitaasti niin, että varret ehtivät pehmetä mutta lehdet eivät mene ylikypsäksi.

Salaatti: Herneenversoja ja korianteria, kastikkeena nahm jim

Vihreä nahm jim -kastike tehty Tomi Björckin Farang-kirjan ohjeeseen nojaten, mutta hieman pienemmällä määrällä chiliä. Alkuperäinen ohje:

2 valkosipulinkynttä
2 korianterinjuurta
1 pieni vihreä chili
3 pitkää vihreää chiliä
2 cm pala kuorittua inkivääriä
2 dl limemehua tuoreista limeistä
3 rkl palmusokeria
3 rkl kalakastiketta
1 rkl merisuolaa

Valkosipulit, korianterinjuuret ja inkivääri pienemmiksi ja mortteliin suolan kera. Hakataan tahnaksi ja lisätään paloitellut chilit, hakataan tasaiseksi ja lisätään palmusokeri. Kun sokeri on liuennut, lisätään limen mehu ja maustetaan kalakastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti