23. helmikuuta 2020

Naudan sisäfilettä, kukkakaalia, sous vide purjoa ja purjotuhkaa


Naudan sisäfile: Maustettu suolalla, paistettu pinnat pannulla ja viimeistelty uunissa. Paksut pihvit laitan yleensä sous videssä, koska uloimmat pinnat tuppaavat menemään yli kuten tälläkin kerralla, mutta sous videssä oli purjot kylvyssä

Kukkakaalipyre: Kukkakaali (n. puolikas) pilkottu pieneksi ja keitelty miedolla lämmöllä maidossa pehmeäksi. Tehosekoittimessa pyreeksi suolan ja voinokareen kera.

Sous vide purjot: Purjon valkoinen osa paloiteltu n. 5 cm mittaisiksi paloiksi ja uitettu sous videssä tunnin verran 84 asteessa, joka jätti purjoon vielä hyvän purutuntuman. Kääritty serrano kinkkuun ja viimeistelty pannulla.

Purjotuhka: Purjon vihreät osat paahdettu uunissa 180 asteessa n tunnin ajan (tai kunnes mustia). Jäähtymisen jälkeen tehosekoittimessa hienoksi. Purjotuhka säilyy erinomaisesti esimerkiksi lasipurkkiin suljettuna.

Purjotuhkamajoneesi: Purjotuhkan tekemiseen käytettyyn pieneen tehosekoittimeen lisätty muutama teelusikallinen itse tehtyä majoneesia ja pyöritelty nuolijan avulla reunoille jäänyt hienoin tuhka sen sekaan.


Pihvin reunojen ylikypsyydestä huolimatta hyvä annos ja purjotuhkamajoneesi pääsi todella yllättämään maukkaudellaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti