30. tammikuuta 2020

Lohiconfit


Lohiconfit eli öljykypsytetty lohi: Lohi suolataan merisuolalla 30 minuuttia, jonka jälkeen huuhdellaan, kuivataan ja asetetaan vakuumipussiin laadukkaan oliiviöljyn kera. Uitetaan 45-asteisessa sous videssä 20 minuuttia.

Wasabimajoneesi: 1 kananmuna, 0.5 rkl sinappi, 1 rkl sitruunamehua, suolaa pieneen tehosekoittimeen ja sekoitetaan kerran. Lisätään rypsiöljyä loraus kerrallaan ja surautetaan välissä sekaisin n 10 sekunnin ajan. Jatketaan öljyn lisäämistä, kunnes majoneesi on halutun paksuista. Otetaan valmiista majoneesista sivuun tarvittava määrä ja sekoitetaan siihen hieman wasabia.

Soijakaviaari: Kuumennetaan kattilassa soijakastiketta, loraus vettä ja mitataan mukaan agar agaria (n 0.9 g desilitraa kohden). Annetaan kiehua 2 minuuttia ja valvotaan, ettei soijakastike redusoidu liikaa (siksi alussa lisättiin hieman vettä). Jäähdytetään seos huoneenlämpöiseksi. Tiputellaan seoksesta pisaroita (käyttäen esimerkiksi lääkeruiskua tai kastikepulloa) kylmään rypsöljyyn, joka on mahdollisimman korkeassa astiassa. Agar agar hyydyttää seoksen kylmässä öljyssä ja pohjalle muodostuu soijakaviaaripalloja. Siivilöi ja huuhtele kaviaaria juoksevalla vedelle.

Pikkelöity retiisi: Siivutetaan retiisi ohuesti. Tehdään nopea pikkelöintiliemi riisiviinietikasta ja sokerista. Annetaan retiisien pikkelöityä n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti