21. elokuuta 2020

Hanger steak, palsternakkaa ja porkkanaa



Siinä se on eikä näytä ihan kamalalta, Tämä oli loppujen lopuksi melkoinen taistelu saada lautaselle, koska melkein kaikki meinasi mennä pieleen:

-Pyreen oli tarkoitus olla paksumpaa ja pursotettavaa, mutta tuju suolaus vaatikin pyöristämään reilusti kermalla ja voilla

-Porkkanat meinasivat jäädä raaoiksi, koska ajoitus täysin pielessä. 

-Pleittaus ei meinannut onnistua sitten millään

-Lautaselle oli tarkoitus alunperin päätyä myös rapeita palsternakkalastuja sekä hunajaglaseerattuja palsternakkakuutioita. Ei päätynyt, kun en osannut asetella mieleisesti. Kuutiot ottivatkin lopulta liikaa väriä (lue: paloivat), kun yritin hinkata niitä lautaselle.

-Kastikeajatus muistui mieleen siinä vaiheessa, kun kaavin vieläkin hieman liian suolaisen pyreen jämiä lautaselta.

 

Kesän ja lomien tuoma pakollinen tauko keittiöhommiin on ilmeisesti tehnyt tehtävänsä, Jospa se tästä taas helpottuu. 


Kahdelle

Hanger steak (n. 300-400 g)
1 iso palsternakka
Porkkanoita (omasta maasta nostin näitä pieniä)
Hunajaa
Voita
Kermaa
Suolaa


Hanger steak: sous videssä 54 astetta 4 tuntia, pinnat kuumalla pannulla

Palsternakkapyre: Pieneksi paloiteltu palsternakka keitellään hiljalleen maidossa ja soseutetaan. Mukaan voita, kermaa ja suolaa.

Porkkanat: Kuumemmalla pannulla öljyn kera ensin pieni väri pintaan, jonka jälkeen lämpötilaa lasketaan ja lisätään reilu nokare voita. Haudutellaan voissa kypsäksi. Lisätään lopuksi suolaa ja pieni loraus hunajaa, jonka annetaan hetki karamellisoitua.

Koristeet: samettikukat ja basilikan versot

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti